PROMSOFT PROMSOFT
За нас Продукти Контакт Профил
Счетоводни и складови програмни продукти
"Точни сметки - добри приятели"
Продукти
Цени
Описание
Демо
Актуализация
Документи
E-mail:
Парола:

D_Dobiv
Дърводобив

Може да свалите безплатно демо на продукта от тук.

D_Dobiv
Дърводобив
Версия 2.00 от 25.10.2020 г.
Вашето име:
Фирма/Организация:
E-mail:
Стъпка 1

Проверете регионалните настройки на компютъра си. За целта влезте в Control Panel, Regional and Language Options. Страната трябва да е "Bulgarian", десетичният знак при числата трябва да е точка ("."), краткия формат на дата трябва да е "dd.MM.yyyy", форматът за време трябва да е "HH:mm:ss". Ако настройките се различават от описаните, натиснете бутон "Customize..." и ги променете.

В страницата "Advanced" при регионалните настройки също трябва да бъде избрана "Bulgarian".

Стъпка 2

За да инсталирате самата програма стартирайте от изтеглената и разархивирана Демо версия или от инсталационното CD  D_DOBIV.EXE. При инсталацията използвайте зададените по подразбиране параметри. Можете да промените диска, на който се инсталира програмата, но не променяйте името на директорията по подразбиране.

Стъпка 3

Инсталирайте Desktop версия на Microsoft SQL Server. От сайта от секция Помощни файлове можете да изтеглите версия 2000 или версия 2008 R2. За Windows NT използвайте версия 2000, за Windows 8 и следващи използвайте версия 2008 R2. За инсталация на версия 2000  влезте в директория Msde от изтегления от помощни файлове и разархивиран архив или от инсталационното CD и стартирайте SETUP.EXE. След инсталацията рестартирайте компютъра, за да се активира сървъра. При инсталиране на версия 2008 R2 за връзка със сървъра изберете Mixed mode и въведете проста парола за връзка, която лесно ще помните, например "1".

Стъпка 4

Създаване на ODBC драйвер за връзка между програмата и сървъра. Влезте в Control Panel, Administrative Tools, Data Sources (ODBC). Добавете нов драйвер, като натиснете бутон Add... и изберете от списъка най-долу SQL Server. Въведете за Name: D_Dobiv, за Description: SQL Server и за Server: (local) за версия на сървъра 2000 или името на компютъра последвано от \SQLEXPRESS за версия на сървъра 2008 R2. Ако сървърът е инсталиран да друг компютър в мрежата, изберете го от падащия списък. На следващия екран изберете втория радиобутон With SQL Server ..., за Login ID: sa и празна парола (за версия 2000) или въведената при инсталацията парола (при версия 2000 R2). Ако сървърът е по мрежата, възможно е след Next драйверът да изведе съобщение за грешка. В този случай след съобщението опитайте повторно Next - вероятно този път ще продължите успешно. Ако отново опитът е неуспешен, натиснете бутон Client Configuration и сменете протокола от TCP/IP на Names Pipes. Отново опитайте да продължите с Next. Ако отново не успеете да преминете нататък, обърнете се към Супервайзора, поддържащ мрежата, за настройки на правата за достъп. Нататък до края настройките са по подразбиране (Next, Finish,OK).

© 2023 "Промсофт" ООД
последна актуализация на 02 Октомври 2023 г.
от zon-studio